Davne 1575. godine plemićka obitelj Barbo izgradila je u Istri dvorac Belaj koji je u ono vrijeme bio jedna od najvećih utvrda. Jedno vrijeme Dvorac Belaj bio je sudsko upravno središte općine koja se protezala od Boljuna do Plomina te od Kastva do Kršana. Prošla su stoljeća, a Belaj je postao sinonim za uzgoj maslina i vinove loze zahvaljujući izvrsnoj klimi i tlu.

Danas je Dvorac Belaj jedna od traženijih lokacija za svadbene svečanosti jer udovoljava svim kriterijima atraktivnog vjenčanja u dodiru s prirodom, bogatom prošlošću i gastronomskim užitkom. Smješten u istočnom dijelu Istre, usred bogatih nasada vinove loze, ostavlja bez daha svakog posjetitelja, a zaljubljeni par bez ijedne nedoumice odabire ga kao početnu luku svojih bračnih voda.

Kako riješavaju trenutno pitanje otkazivanja ili odgode vjenčanja u već natrpanom rasporedu, koji su njihovi stavovi i poslovni planovi unatoč pandemiji, otkrili smo iz prve ruke u razgovoru s Katjom Vugrinec koja je u Dvorcu Belaj zadužena za evente.

Nažalost, nitko ne može sa sigurnošću tvrditi koliko će se ova situacija odužiti, te svi moramo trpiti posljedice zatvaranja objekata, ograničene mobilnosti i zabrana okupljanja. Svakodnevno pratimo razvoj događanja u Hrvatskoj, Europi i svijetu, te preporuke nadležnih institucija. Od trenutka kad ugostiteljskim objektima u RH bude ponovno dozvoljen rad, mi smo spremni odraditi svaki bukirani i premješteni event ove godine pod neizmijenjenim uvjetima, kao da ove situacije s koronavirusom nikad nije ni bilo. Međutim, realistični smo te sumnjamo da će sve biti po starom već tokom proljeća, stoga smatramo da je najsigurnije odgoditi ona vjenčanja planirana prije sredine lipnja na neki kasniji datum ove godine. Možda već zvuči kao kliše, ali zaista smo svi zajedno u ovome, te bismo i mi bili najsretniji kad bi se svi naši budući mladenci što bezbolnije uspjeli prilagoditi situaciji te našli savršene alternative u slučajima premještanja datuma eventa. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da ne bude nikakvih izmjena uvjeta pod kojima je vjenčanje dogovoreno, te smo sigurni da ćemo naći kompromis s mladencima ukoliko to neke stavke potpisanih ugovora ipak zahtijevaju.

Prema Katjinim riječima njihovi su mladenci uglavnom puni razumijevanja za novonastalu situaciju pa tako ukoliko mladenci odaberu termin koji svima odgovara krajem sezone tada se kreće samo u reorgaanizaciju vjenčanja. Međutim, u slučaju da mladenci inzistiraju na odgodu datuma za 2021.godinu, otvoreno im daju do znanja da su moguće manje izmjene u uvjetima vjenčanja, s obzirom da je poslovna politika poduzeća da se rezervacije za vjenčanja na proljeće ne primaju za narednu godinu. Ali kako je trenutno izvanredna situacija i u tom kontekstu će izaći klijentima u susret.

I za kraj, što biste poručili svojim mladencima?

Mladencima, pogotovo inozemnima, sugeriramo da se neprestano informiraju o razvoju situacije, pogotovo ako je njihovo planirano vjenčanje početkom ljeta. Nadamo se da su u kontaktu sa svim dobavljačima i poduzećima uključenim u planiranje njihovog velikog dana, kako bi u svakom trenu imali pod kontrolom cijeli proces i sve aspekte organizacije te moguće promjene u istom. Isto tako, nadamo se da smo svi svjesni da ova situacija iziskuje fleksibilnost i razumijevanje svih uključenih strana, kako bi se vjenčanje održalo bez prethodnih frustracija te (nepotrebnih) novčanih ili ostalih gubitaka. Mi smo tu za naše klijente i partnere za svako dodatno pitanje, sumnju, nedoumicu ili samo razmjenu ideja i razmišljanja. Sigurni smo da će na kraju sve biti u najboljem redu, te da će svako vjenčanje proteći savršeno - baš onako kako je i zamišljeno!