Zbog pandemije koronavirusa otkazuju se svi nastupi, okupljanja, javni prijevoz je obustavljen, nema škola, fakulteta ni vrtića. Zapravo je sve stalo, preporuka je struke da svi ostanemo izolirani u svojim kućama, barem oni kojima to poslovi dopuštaju. Koliko će trajati ovakvo stanje teško je prognozirati, ali je izvjesno da ćemo posljedice pandemije dugo osjećati.

 

S obzirom na trenutnu situaciju donosimo Vam nekoliko savjeta kako što bezbolnije odgoditi vjenčanje.

Obavijestite sve dobavljače o odgodi vjenčanja

Ukoliko ste za potrebe organizacije vjenčanja angažirali agenciju tada je najbolje njih prve obavijestiti o vašoj odluci. Svi koji imaju zakazan termin u skorije vrijeme zapravo nisu trebali niti odlučivati o održavanju vjenčanja jer je već nedavno donesena mjera o zabrani okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu. Osim toga, ugostiteljski objekti su zatvoreni pa je apsolutno nemoguće organizirati svadbenu večeru i slavlje. U slučaju da ste organizator vlastitog vjenčanja, čim prije obavjestite sve dobavljače o odgodi vjenčanja. S obzirom da su svi zatečeni ovom novonastalom situacijom imajte razumjevanja ukoliko vam odmah neće odgovoriti ili znati detaljnije o daljnjim postupanjima.

Obavijestite uzvanike o odgodi vjenčanja

Nakon što ste otkazali svim dobavljačima koje ste odabrali, vrijeme je da pošaljete obavijest i svojim uzvanicima. Ukoliko ste za potrebe vjenčanja kreirali informativnu web stranicu tada je možete iskoristiti i u ovom slučaju otkazivanja. Najvažniju informaciju, a to je odgoda vjenčanja do daljnjeg, možete poslati putem e-maila ili na sličan način poput pozivnica. S obzirom da ćete ovih dana teško realizirati tiskanje bilo kakvog materijala, predlažemo da sami osmislite dizajn pisma u koje ćete staviti obavijest o odgodi.

Imate pravo biti tužni!

Zamišljali ste svoje vjenčanje, već unaprijed proživljavali svaki trenutak, veselili se malim stvarima, kušali hranu, birali cvijeće i sada je odjednom sve stalo. Ne samo zastalo na trenutak već ne znate kako će se uopće sve dalje odvijati te da li ćete uspijeti uopće organizirati svoje vjenčanje ove godine. Zato odvojite malo vremena za tugu, imate pravo biti tužni ali samo nakratko jer vaša ljubav ostat će jednako snažna unatoč pandemiji.