Odabir vjenčanice jedan je od najvećih modnih izazova koje ćete imati u životu. Donosimo vam nekoliko savjeta odnosno najčešćih pogrešaka koje mladenke čine pri odabiru vjenčanice.

1. Prilagodite se godišnjem dobu!

Vjenčanicu ćete sasvim sigurno odabrati nekoliko mjeseci prije samog vjenčanja. To je svakako i preporuka jer što se više bližite veličanstvenom danu to je uzbuđenje veće pa je teže donjeti razboritu odluku. U svakom slučaju prilikom proba i odabira vjenčanice vodite računa o godišnjem dobu. Ukoliko je vaše vjenčanje zakazano za tople ljetne dane tada teški materijali ili dugi rukavi nikako ne dolaze u obzir.

2. Unaprijed odredite budget!

Neovisno o tome da li ćete svoju vjenčanicu kupiti ili iznajmiti bilo bi izvrsno kada biste unaprijed odredili novčani iznos koji ste spremni za nju izdvojiti. Tako ćete lakše izabrati vjenčanicu i ne zaboravite da se stil ne može kupiti novcem.

3. Istražite!

Prije nego krenete na probe vjenčanica učinite interno istraživanje. Razmislite o tome koji krojevi vam najbolje pristaju, istražite tržište vjenčanica te napravite neki uži izbor najljepših. Čim uđete u dućan ili studio prvo što će vas upitati jest kakvu ste vjenčanicu zamislili. Možda nećete u početku imati odgovore na sva pitanja, ali morate imati barem okvirne smjernice kako biste i sebi i prodavačima/dizajnerima olakšali potragu za idealnom vjenčanicom.

4. Usudite se isprobati nešto novo!

Iako prethodni savjet upućuje na to da se držite svog stila, da pručite koji vam krojevi i modeli haljina odgovaraju, ovaj savjet navodi vas da se ipak usudite probati i nešto novo. Drugim riječima, ukoliko vam se neka vjenčanica bojom, materijalom ili izradom dopada, ali jednostavno nije vašeg kroja, nemojte odmah odustati. Možete se ugodno iznenaditi.

5. Uživajte u potrazi!

Neka vam kupnja vjenčanice bude zabava. Povedite sa sobom bliske prijatelje ili nekog iz obitelji u čije mišljenje nećete sumnjati. Svaka vjenčanica neka vam bude izazov i uzbuđenje.

6. Osjećajte se nesputano!

Osim vizualnog doživljaja iznimno je važno da se u svojoj odabranoj vjenčanici osjećate ugodno, da se možete nesputano kretati, plesati. Zato provedite neko vrijeme u vjenčanici kako biste se uvjerili da vam ova odluka neće prestavljati prepreku za ludu i opuštenu zabavu.