Luca Goya iza sebe ima tristotinjak vjenčanja, bilo kao jedini izvođač ili u raznim kombinacijama s ostalim glazbenicima. Naš popularni DJ koji je u stanju napraviti odličnu muzičku atmosferu bez obzira da li se traži pozadinska muzika za cocktail party, plesna muzika za vrhunac eventa ili užarena klupska atmosfera na podiju.

Zato niti ne čudi naš izbor, zašto smo odabrali Lucu da nam odgovori na nekoliko važnih pitanja vezanih za vjenčanja u ovoj sezoni.

Svi smo pogođeni pandemijom u svakom smislu riječi, ali tu su i naši mladenci koji su željno priželjkivali svoj dan iz snova. Koja je Vaša preporuka njima, da li da odgode vjenčanje u cjelosti ili samo promjene termin?

Život sam po sebi je nepredvidiv, pun prepreka, izazova i situacija koje nas svakodnevno podsjećaju da uvijek postoji rizik u svemu što radimo pa tako i u poslu koji ja radim a on uključuje nečiji „najvažniji dan u životu“.  Za svaku sezonu se detaljno pripremam predviđajući sve moguće negativne scenarije, no na žalost ova sezona nosi nešto s čime se u dvadesetogodišnjoj karijeri nisam susreo, a vjerujem da nije nitko od nas. Obzirom na kompleksnost situacije i razmjere koje je poprimila nitko od nas sa sigurnošću ne može znati kakav će biti ishod i koliko će to potrajati. Nezahvalno je prognozirati te sugerirati mladencima odgađanje termina ili vjenčanja. Ono što prvenstveno moramo svi zajedno napraviti jest potruditi sa da maksimalno zaštitimo sebe i ostale te učinimo najviše što možemo kako bi se ovakva situacija što prije završila sa što blažim posljedicama.

Koje sugestije ste uputili svojim klijentima u ovim prvim koracima prilično šokantne spoznaje da je malo izgledno da će se vjenčanja moći održati čak i u svibnju?

Sa svim svojim klijentima razvijam poseban odnos gdje im stojim na raspolaganju za sve upite i savjete koji nisu uvijek nužno vezani za glazbu i nastup te im pokušavam maksimalno pomoći sa zajedničkim ciljem, a to je da imaju nezaboravno vjenčanje. Ova situacija nije ništa drugačija, u stalnom sam kontaktu s mladencima koji imaju vjenčanja u travnju i svibnju te zajednički pokušavamo naći rješenje. Do sada smo tri vjenčanja iz travnja i početka svibnja uspjeli prebaciti za kraj srpnja te jedno u listopad. Moj savjet je da stupe u kontakt sa svim dobavljačima, izvođačima, wedding planerima …. koji su angažirani za njihovo vjenčanje te da se svi međusobno povežu i budu u kontaktu i pokušaju pronaći zajedničko rješenje. Ukoliko se svi slože da je pomicanje termina najbolje rješenje važno je što prije reagirati te pronaći datum koji svima najviše ogovara.

Neminovno je da će se tražiti neki drugi termini, ali Vaš je kalendar događanja unaprijed popunjen. Da li uspiješno riješavate promjene termina?

Svima je u interesu da ukoliko se stvore svi potrebni uvjeti, ponajprije mislim na sigurnost, vjenčanje bude prema planiranom datumu no ukoliko to nije moguće svakako ću pomoći mladencima da nađemo novi termin koji im odgovara. Problem je u činjenici da u 2020. već imam dogovoreno blizu 60 vjenčanja, a i 2021. se poprilično popunjava što ne ostavlja puno prostora, pogotovo ako se gledaju vikendi. No tu možda leži i rješenje, naime većina mojih vjenčanja su za strane državljane, a obzirom da oni dolaze u Hrvatsku na odmor njima nije prioritet da dan vjenčanja bude vikend, štoviše, obzirom da su smjene u apartmanima/hotelima najčešće subotama, njima odgovaraju dani u tjednu. Tako da ako je rješenje da se vjenčanje prolongira za koji mjesec treba uzeti u obzir i dane u tjednu kada je većina dobavljača slobodna. Ako se radi o nedjelji, zašto ne razmotriti i varijantu dnevnog vjenčanja ukoliko je ponedjeljak radni. A ako se i radi o danu u tjednu pa nije kraj svijeta ako je drugi dan radni, svi smo mi bar jednom u životu došli na posao/predavanja neposredno nakon izlaska. 😊

U medijima dnevno pratimo crnu statistiku vezanu za pandemiju, ali uvijek postoji ona pozitivna strana pogleda na cijelu situaciju. Koja su Vaša predviđanja za ovu sezonu vjenčanja?

Već sam nekoliko puta naišao na status koji kaže kako je 2020. trebala biti njihova godina pa ću se i ja pridružiti tome. Ove godine dogovorio sam rekordan broj vjenčanja koje je rezultat dugogodišnjeg napornog rada i ulaganja te ću učiniti sve da moji klijenti i ja izvučemo maksimum iz nje na obostrano zadovoljstvo. Svima nam je teško i ne znamo što nas sve još očekuje ove sezone, ali uvijek treba biti pozitivan (osim na koronu 😊) pa tako i ja dalje vjerujem da će i ove godine ljubav, druženja, dobra glazba, ples i smijeh prevladati sve ove teške trenutke.

Koja je glavna misao ili savjet koji bi uputili svim klijentima prvenstveno mladencima?

Volite se, budite maksimalna podrška jedni drugome, budite jaki te prvenstveno mislite na sebe i svoje zdravlje a zatim na sve ostalo. Budite u kontaktu sa svima nama koji smo uključeni u vaše  vjenčanje te se nemojte ustručavati tražiti savjet i pitati jer mi smo tu radi vas.