Organizacija eventa, vjenčanja, rođendana i raznih događaja koji uključuju velik broj uzvanika i zahtjevaju bogatu trpezu nije nimalo lagan zadatak.

Možda se naizgled čini da je sve iznimno jednostavno, zna se tko je u čemu dobar, prikupljaju se ponude, odabere najbolja varijanta i to je to. Ali nije tome baš tako.

Prije samog početka organizacije potrebno je definirati koji su vam prioriteti. Nekim parovima iznimno je važno da im za uspomenu ostane vrhunska fotografija, nekima je važna ukusna hrana dok će drugi više inzistirati na glazbi. Naravno da su sve navedene stavke dio organizacije i samog vjenčanja, ali kreiranjem liste prioriteta zapravo određujete na koju ste stavku spremni izdvojiti više.

Ako su vam je sve podjednako važno ne trebate forsirati redosljed jer i tako slijedi najvažniji korak uoči organizacije a to je kreiranje budgeta. Isto tako, ne trebate nužno odrediti točan iznos s kojim raspolažete, ali bi bilo poželjno definirati okviran budget kako biste mogli krenuti u organizaciju.

Organizaciju vjenčanja možete početi planirati godinu dana ranije, ne zato jer je nemoguće sve organizirati u mjesec dana već zato što ćete imati dovoljno vremena za biranje, donošenje odluka i sl.

Među prvim odlukama mora biti izbor lokacije. Lokacija je najskuplja stavka vjenčanja, a u velikoj mjeri određuje i temu samog vjenčanja. Kada pronađete savršeno mjesto tada će i izbor dekoracije biti nešto jednostavniji.

Nakon što ste rezervirali lokaciju trebate se odlučiti za glazbu (band ili DJ) i fotografa jer su uglavnom svi bookirani i do godinu dana unaprijed. Na taj ćete način biti sigurni da ste osigurali za svoj dan vjenčanja upravo one koje želite.

I sada možete polako odahnuti... najvažnije stavke su riješene, ali samo djelomično jer u narednom razdoblju morate izabrati menu, dekoraciju, pronaći vjenčanicu, pozvati goste i još mnogo toga.

Želimo vam što manje stresa oko donošenja odluka, a imate li bilo kakvih pitanja vezanih za organizaciju ili jednostavno savjet slobodno nam pišite na info@wedding2book.com