Proslavljena riječka vizažistica Iva Berišić iza sebe ima par tisuća našminkanih lica i zadovoljnih klijentica. Vodi studio IBeauty, školu šminkanja, surađuje s najboljim fotografima i modelima šminkajući ih za razne kampanje, reklame, video spotove, modne revije te revije na sajmovima vjenčanja. Zadnji posao, uoči epidemije, odradila je na praznim ulicama Grožnjana snimajući spot za našeg poznatog pjevača.

Coronavirus nam je svima promjenio život na kakav smo navikli. Zatvorio nam je salone,odgodio sezonu vjenčanja i rastužio brojne mladence. Već dugi niz godina radim vjenčanja i temeljito ih razrađujem, zakazujem tj. rezerviram termine cijelu godinu te sam se ovoj sezoni posebno radovala. Nikada do sada mi većina termina nije bila popunjena već oko Nove godine što znaci da nikada nisam imala bolji booking. Budući da se radi o skupim događanjima koja se dogovaraju i plaćaju do godine dana unaprijed, gdje se okuplja velik broj ljudi koji imaju bliske kontakte, sve ono što je danas zbog ove situacije strogo zabranjeno, logično je bilo da su se mladenci uznemirili te počeli otkazivati svoje termine, priča nam Iva te nadodaje da su strah i panika opravdani među ljudima jer takvo što još nikad nismo doživjeli.

Koji je Vaš stav po pitanju odgode/otkazivanja vjenčanja, kako riješavate pitanje reorganizacije termina?

Najbolje bi bilo otkazati sva vjenčanja koja se planiraju održati do kraja svibnja te time zaštitili sebe i druge. Vjerujem da će se do tada situacija smiriti i da će se sve vratiti u normalu. Oni mladenci koji se ipak odluče na održavanje vjenčanja moraju biti spremni da ćete ih najvjerojatnije morati održati samo u krugu uže obitelji, bez vizažista, frizera... Veliki sam optimista, ali zaista mislim da će ova situacija uništiti dugo očekivanu sezonu vjenčanja. Rekla bih i da će prisiliti mladence koji se žele vjenčati ove godine da termine bookiraju ostale dane ako im subote ne budu slobodne. Dapače, brojne moje mladenke koje su imale termine u četvrtom i petom mjesecu pomakle su ih na neke petke i nedjelje u devetom i desetom mjesecu. Neke su pak odabrale osmi mjesec gdje zbog vrućina inače ima manje vjenčanja. 

Iskustvo me naučilo da se u ovom poslu maksimalno moram prilagoditi svojim klijenticama tako da ću im uskočiti kad god se to od mene bude tražilo. U poslu me najviše ispunjava kvalitetno odrađena komunikacija i priprema, smatram da je to glavni preduvjet za uspješan projekt kao i za vjenčanja stoga mi reorganizacija već popunjenog planera neće biti problem.

Koju bi poruku uputili svojim klijenticama i svim mladencima koji su planirali svoje vjenčanje za ovu godinu, a sada su u neizvjesnoj situaciji?

Mladencima bih poručila da budi strpljivi, da imaju povjerenja u svoje organizatore vjenčanja i nas ostale “članove posade” jer ćemo im izaći u susret maksimalno te učiniti sve da njihov najvažniji dan u životu bude bas onakav kakvim su ga zamislili! Neka se naoružaju strpljenjem i čuvaju zdravlje, a ljubav sve pobjeđuje pa će i ovo teško vrijeme....